Hoe activeer ik MS Exchange Online op smartphone?

Uit VERA FAQ
Ga naar: navigatie, zoeken

Iphone/Ipad

1. Tik op Instellingen > E-mail, contacten, agenda's > Accounts > Voeg account toe > E-mail.
  2. Tik op de pagina Voeg account toe op Exchange.
  3. Typ jouw volledig e-mailadres, bijvoorbeeld pieter-bas@contoso.com, en jouw wachtwoord en tik daarna op Volgende.
    Als het apparaat jouw instellingen niet kan vinden, moet je deze toevoegen. Als je een Exchange-e-mailaccount van Office 365 hebt, voer je deze bij Server outlook.office365.com in en voeg vervolgens jouw Gebruikersnaam en Wachtwoord toe. Dit zijn dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord die je voor werk of school gebruikt.
  4. Standaard worden gegevens van E-mail, Contacten en Agenda’s gesynchroniseerd. Tik op Bewaar.
  5. Als je wordt gevraagd een wachtwoordcode te maken, tik je op Ga door en voer je een numerieke wachtwoordcode in. Als je wordt gevraagd een wachtwoordcode in te stellen en je doet dit niet, dan kan je dit account niet weergeven op jouw apparaat. Je kan ook later een wachtwoordcode instellen via jouw instellingen.

Opmerking: Als een time-outmelding wordt weergegeven, is jouw wachtwoord of andere informatie mogelijk onjuist. Typ de gegevens opnieuw en probeer het nogmaals, Mogelijk moet je tien tot vijftien minuten wachten nadat je jouw account hebt ingesteld voordat je e-mail kan verzenden of ontvangen.

Android

Je kan hier werken op 2 manieren: ofwel gebruik je de officiële Microsoft Outlook app ofwel voeg je handmatig een account toe.

Microsoft Outlook app

1. Android screenshot outlook 01.png Zoek in Android Play store naar "Microsoft Outlook" en installeer de app (opgelet niet Outlook Web App!)
  2. Android screenshot outlook 02.png Open de app.
  3. Android screenshot outlook 03.png Geef je volledige email adres in.
  4. Android screenshot outlook 04.png Geef je email wachtwoord in.
  5. Android screenshot outlook 05.png Sla het toevoegen van een extra account over.
  6. Android screenshot outlook 06.png Je krijgt nog wat extra uitleg over de app.

Handmatig account instellen

Disclaimer: De instellingen voor het handmatig toevoegen van een account zijn afhankelijk van je versie van Android.

1. Tik op instellingen > Accounts > Account toevoegen > E-mail. De naam van deze app is mogelijk Mail in sommige versies van Android.
  2. Typ jouw volledig e-mailadres, bijvoorbeeld pieter-bas@contoso.com, en jouw wachtwoord en tik daarna op Volgende.
  3. Selecteer de optie Exchange.
  4. Afhankelijk van hoe de Office 365-beheerder in jouw organisatie jouw account heeft ingesteld, verschijnt er een bericht over extra beveiligingsfuncties. Selecteer OK om door te gaan.
  5. Zodra de serverinstellingen op het apparaat zijn geverifieerd, wordt de pagina Accountopties geopend. Accepteer de standaardinstellingen of selecteer de opties voor de manier waarop je jouw e-mail wil ontvangen en verzenden. Tik vervolgens op Volgende. (Mogelijk moet je omlaag schuiven om Volgende te zien.)
  6. Op de pagina E-mail instellen kan je de naam van jouw account wijzigen. Tik op Gereed wanneer je klaar bent.

Als jouw apparaat geen verbinding kan maken, controleer je of je het e-mailadres en het wachtwoord correct hebt getypt en probeer je het opnieuw.

Windows phone

1. Tik in de lijst met apps op Instellingen en tik vervolgens op E-mail + accounts.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    * Als je Windows Phone 8 of 8.1 hebt, tik je op Een account toevoegen > Exchange.
    * Als je Windows Phone 7 of 7.5 hebt, tik je op Een account toevoegen > Outlook.
  3. Typ jouw volledig e-mailadres, bijvoorbeeld pieter-bas@contoso.com, en jouw wachtwoord en tik daarna op Aanmelden. Als jouw accountinstellingen worden gevonden, worden jouw e-mail, agenda en contactpersonen naar jouw telefoon gesynchroniseerd.

[Terug]